Jeg ELSKER hjemmelavet pizza og får det i hvert fald hver anden uge. I dag skulle jeg lige prøve en ny opskrift på en dej med rugmel. Her er resultatet!
Den første pizza er med pesto, kartoffel, løg og sesamkerner. Først har jeg smurt bunden med grøn pesto blandet med lidt olie, derefter lagt tynde kartoffelskiver og lidt løgringe på. Pensel ovenpå med olivenolie. Til sidst frisk mozzarellaost og ristede sesamkerner. Efter bagning drysser jeg frisk purløg til pynt. Mums! (Man kan også bruge rosmarin)
Den anden pizza er med hvidløgsolie, tomater, skinke, friske spinatblade og ristede solsikkekerner. Først har jeg blandet lidt olivenolie med et presset hvidløg og smurt det på pizzabunden, derefter fordelt tomatskiver, skinke, spinatblade, ristede solsikkekerner og frisk mozzarellaost. Til sidst dryp lidt af olien over pizza og den er klar til bagning.
Jeg kan slet ikke vælge hvilken én der er bedst, de er begge to så lækre!
Opskrift på pizza dej fra fitliving.dk
25 g gær
3 dl lunken vand
1 tsk salt
300 g rugmel
150 g hvedemel
Gæren røres ud i det lunkne vand. Tilsæt salt, rugmel og hvedemel. (Jeg brugte en blanding af halv durummel og hvedemel).
Lad dejen hæve 1 time. Der bliver til én stor pizza, eller to-tre små.
Bages i ovnene ved 225 grader i 12-15 min.



Ingen kommentarer:
Send en kommentar