tirsdag den 19. juni 2012

De lækreste cheesecake muffins med hindbær.




Kiksebund:
125 g knust digistive kiks
2 spsk smeltet smør
1½ spsk sukker
Tænd for ovnen 165 grader. Stil 16 muffinforme med papir op på en plade. Tag en lille skål og hæld 125 g knuste digistiv kiks ned i den, sammen med 1½ spsk sukker og til sidst 2 spsk smeltet smør. Rør det sammen med en gaffel indtil det er blandet og alle de tørre ingrdienser er fugtet af smøret. Fyld 1 spsk af blandingen ned i hver muffinformen. Brug et lille glas til at presse bunden flad og lige. Bag dem i 5 minutter. Sæt dem til at køle af. 



Hindbærpuré:
85 g hindbær
2 spsk sukker
For at lave hindbærpuré, bland hindbær og sukker og blend til indtil konsistenten er jævn.

Oste-massen:
450 g smøreost
150 g sukker
1 knsp salt
1 tsk vaniliesukker
2 store æg (stuetemperatur)

Fyld 450 g smøreost i en blender ved medium-high speed og blend indtil den er luftig. Tilsæt 150 g sukker og blend til massen er jævn. Tilsæt 1 knsp salt og 1 tsk vaniliesukker. Pisk 2 æg og tilsæt lidt ad gangen, rør grundigt.

Derefter hældes 3 spsk af oste-massen ned i hver muffinsform. Færdiggør kagen ved at dryppe tre ½ tsk hindbærpuré ovenpå og brug en tandstik til at lave en marmorering.



Bag kagerne indtil fyldet et fast , ca. 22 min. vend bagepladen halvvejs for at sikre en jævn bagning. I første omgang ser de ret oppustede ud, men dette falder lidt ned. Sæt kagerne til afkøling på en rist ved stuetemperatur, herefter stil dem i køleskabet i mindst 4 timer før servering. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar